Toscane header

Foto’s — Huurprijs — Contact

In de buurt van Arezzo ligt verscholen in een eikenbos op een heuvel, een uitloper van de Pratomagno, een oud huis met een ziel: Il Querceto. Vier kilometer lager ligt de Arno met het natuurreservaat Ponte Buriano en de gelijknamige Romaanse brug, die Leonardo da Vinci op zijn Mona Lisa weergaf. Via het dorpje Cincelli, het centrum van het beroemde Aretijnse aardewerk uit de tijd van de Romeinen, leidt de weg vanaf de brug kronkelend via Pieve San Giovanni naar het dorpje Casavecchia, waarvan de heuvel deel uitmaakt.

Wie ooit in Il Querceto logeerde, was gecharmeerd door de warme sympathie van de eigenaars, Giovanni en Anna Moneti. Zij delen graag en laten de huurders ook wel eens gebruik maken van het keramiekatelier op de heuvel, waar groot en klein zijn fantasie kan laten werken.

In deze grote villa met twee verdiepingen kunnen twaalf personen of twee gezinnen met kinderen logeren. Er zijn zes slaapkamers, drie badkamers, een ruime living op de benedenverdieping en een op de eerste verdieping. Op de tweede verdieping is er een studio, lees- en werkkamer. Gelijkvloers is er de keuken, een ruime bergplaats en een grote traphal. Terrassen en kleine loggia’s vervolledigen het geheel. De oude meubels en de vele boeken geven het huis een heel bijzondere sfeer. Er is een groot zwembad en de uitgestrekte heuvel, grotendeels privébezit, biedt gelegenheid tot kleine wandelingen, o.m. langs de grote vijver.

Lees Tussen huis en brug. Toscaanse notities voor een evocatie van Il Querceto en omgeving.

Huurprijs

Per week — alles inbegrepen en ter plaatse te betalen, geen voorschot:

  • april: € 700
  • mei, juni en september: € 750
  • juli en augustus: € 800

Voor de prijs speelt het aantal personen of gezinnen geen rol. De weekprijs geldt het hele huis en is naar Toscaanse normen dus uiterst voordelig.

Contact

In het Italiaans, het Duits of het Engels:
Giovanni Moneti
Località Cincelli, 20
52100 Arezzo (I)
Tel.: 0039-0575-364539
Fax: 0039-0575-364812
E-mail: nannimoneti@yahoo.it

Neem voor verdere inlichtingen contact op met Patrick Lateur.

Reservaties gebeuren uitsluitend via de eigenaar.