Hightech in Pompeji

Een hoogtechnologische viervoeter tussen oude stenen aan de voet van de Vesuvius. In Pompeji is de tijd niet stil blijven staan. Toch niet om de versteende tijd grondiger te onderzoeken. Die quadrupes beweegt zich makkelijk over allerlei terreinen en slaat gegevens veilig op, zo luidt het. Naar het schijnt wil men de tunnels in de wijde omgeving van Pompeji met dit techno-beest inspecteren. De graafmachines van de beruchte tombaroli, grafrovers, lieten en laten er tunnels achter waarin het vrij gevaarlijk is af te dalen en rond te lopen. Zo’n substituut-archeoloog heeft daar blijkbaar iets minder last van. Zwerfhonden had Pompeji al, en sinds jaar en dag grijnst een hond je toe op een of ander mozaïek in een vestibulum. Maar kom je dit vernuftig exemplaar tegen, ook hier: cave canem!