Een tweede ‘Efemeriden’

Ik zag haar voor het eerst in de Centrale Montemartini in Rome. Haar Parijse evenbeeld was te zien op de Homerosexpositie in het Louvre-Lens, en in het Antikenmuseum Basel staat nog een derde Polymnia, de muze met de mooiste naam, de vrouw van vele zangen. De Romeinse is de mooiste. Een steenrots is haar katheder. Gehuld in Parisch marmer, rijzend in haar plooival, arm en hand versluierd, hoort zij verre liederen.
De mooiste mag na het eerste boek Efemeriden opnieuw, en meer in detail op de kaft van Efemeriden II, een selectie uit mijn laatste jaar Facebooknotities en vier blogjaren. De bundeling fungeert als een dagboek met overwegingen bij wat ik hoorde, zag en las, hier of ver van hier, tussen einde 2016 en najaar 2021.
Over vier weken bij Uitgeverij P in Leuven.