Misbruik

Zondag tijdens de viering: “Mijn koningschap is niet van deze wereld.” (Johannes 18:36)
Vandaag in de krant over de Fransman Vincent Bolloré:
“De overtuigde katholiek is meegestapt in het verhaal dat Zemmour al langer verdedigt (…) Zemmour, die vindt dat de politieke elite sinds 1968 het traditionele Frankrijk te grabbel gooit door te soft op te treden tegen immigratie en de islam, fungeert daarbij als zijn ‘speerpunt’. Bolloré en Zemmour bellen dagelijks met elkaar.”
En over de Chileen José Antonio Kast, ‘praktiserend katholiek’:
“Hij wil met harde hand de ‘eenheid’ in Chili herstellen, misdaad en ordeverstoring aanpakken, een greppel graven op de noordgrens om migranten tegen te houden, de invloed van de ‘homolobby’ indijken, de opstandige Mapuche-inheemsen weer in het gareel dwingen en Chili uit de ‘linkse’ VN terugtrekken.”