Zondags woord en beeld – 16

  • Ze maakten Hem wakker en zeiden: ‘Meester, kan het U niet schelen dat wij vergaan?’ Hij stond op en bestrafte de wind en het water: ‘Zwijg, wees stil!’ En de wind ging liggen en het werd volkomen stil.
  • Et excitant eum et dicunt ei: ‘Magister, non ad te pertinet quia perimus?’ Et exsurgens comminatus est vento et dixit mari: ‘Tace, obmutesce!’ Et cessavit ventus, et facta est tranquillitas magna.
  • καὶ ἐγείρουσιν αὐτὸν καὶ λέγουσιν αὐτῷ, Διδάσκαλε, οὐ μέλει σοι ὅτι ἀπολλύμεθα; καὶ διεγερθεὶς ἐπετίμησεν τῷ ἀνέμῳ καὶ εἶπεν τῇ θαλάσσῃ, Σιώπα, πεφίμωσο. καὶ ἐκόπασεν ὁ ἄνεμος, καὶ ἐγένετο γαλήνη μεγάλη.

Evangelie: Marcus 4:38b-39 (KBS 1995 – Vulgata – Septuaginta)
Rembrandt, Christus in de storm op het Meer van Galilea, 1633 (in 1990 gestolen uit het Isabella Stewart Gardner Museum, Boston)