Literair Salon Academie

Vandaag donderdag ga ik in deze zetels om 14 uur tijdens een halfuur durend Literair Salon van de Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal en Letteren in gesprek met collega Luc Devoldere over de Egloghe van Dante. Dit laatste werkje van de Toscaanse reus bleef bij ons vrij onbekend en onvertaald. Het neemt een merkwaardige plaats in in het discours over het gebruik van volkstaal (Toscaans) of Latijn in de literatuur. De Divina Commedia bewijst welke taal het haalde, maar met Herderszangen komt Dante verrassend uit de hoek als een Vergilius redivivus.

Gratis te volgen zonder aanmelding.
Het gesprek blijft nadien te bekijken en te beluisteren op het YouTube-kanaal van de Academie, zoals de andere gesprekken met Annelies Verbeke, Geert Buelens en Joke van Leeuwen. – (Foto boven © Nicolas Leus, KANTL)