Vocabularium coronale

… – afscheidingsscherm – afstandsregel – anderhalve­meterregel – antivaxer – avondklok – beschermingsmiddel – besmetting – besmettingscijfer – besmettingskans – besmettingsrisico – bubbel – callcentrum – cluster –coronacommissariaat – coronacommissaris – contactonderwijs – contactopsporing – corona – coronabarometer – coronabesmetting – coronablog – coronacijfers – coronacoach – coronacrisismanager – coronagolf – coronamaatregel – coronamoe(heid) – coronapremie – coronaregel – coronaschooljaar – coronasteun – coronatijden – corona-uitbraak – coronavaccin – coronavirus – covax – covid-19-uitbraak – covid-19-vaccin – covidpatiënt – curve – epidemiologische methode – epidemische noodsituatie – expertengroep – incidentie – incidentiegraad – knuffelcontact – krijtcirkel – lockdownfeest – paaspauze – pandemie – pandemiebestrijder – pandemiewet – pediatrische taskforce covid-19 – plateaufase – positiviteitsratio – prioritaire vaccinatie – quarantaine – sneltest – taskforce – telewerk – testen – testevenement – testevent – testing – vaccin – vaccinatie – vaccinatiebewijs – vaccinatiecampagne – vaccinatiecentrum – vaccinatiegraad – vaccinatieteam – vaccinbedrijf – vaccincertificaat – vaccineren – vaccine-sharing-platform – vaccingids – vaccinmaker – vaccinnijd – vaccinontwikkelaar – vaccinpaspoort – vaccinpatent – vaccinproductie – vaccinvoorraad – variant – versoepeling – viroloog – virologisch rapport – virus – viruscirculatie – voltijds fysiek onderwijs – zelftest – …