Verboden toegang

Corona corrumpit atque corruit. Neem nu Rome. Je kan er niet heen.
En ik lees dat er in het Colosseum een tentoonstelling loopt: Pompei 79 d.C. Una storia romana. Over de relaties tussen Pompeji en de Urbs. En voor de gelegenheid fantaseren de organisatoren mee met een paar sestertiën uit de tijd van Titus. Daarop is te zien hoe in de bogen van de tweede en derde verdieping van het Colosseum beelden zijn geplaatst. Grote bedrukte zeildoeken evoceren dat momenteel.
En ik lees dat Bulgari de nieuwe led-verlichting in de Ara Pacis financierde. De Romeinen hebben zich blijkbaar allang verzoend met de mooie architectuur van Richard Meier.
En ik lees dat de collectie Torlonia te zien is in de Musei Capitolini en in de Villa Caffarelli. Ik loop al ruim twintig jaren in de Via della Lungara voorbij het Palazzo waarin de beelden opgesloten stonden.
Rome verrast altijd weer. Maar je kan er niet heen. Corona nolente. – Reblog op #GrondslagenNet.