De Odyssee, de KVS en Corona – 2

Sinds acht dagen is via de facebookpagina van de KVS de hele Odyssee opnieuw te horen en te zien. Elke dag een zang, vandaag de achtste, met Oscar Van Rompay:

Inhoud? Odysseus tijdens een feest bij de Faiaken, met sportwedstrijden als een spiegel van de Olympische Spelen in de oudheid en met Demodokos die zingt over de overspelige liefde tussen Ares en Afrodite én over de oorlog in Troje (met heel even het paard van Troje!).

Facebook KVS: “Weetje uit trivialand: Na dertien minuten ziet u Van Rompay de zaal inlopen, bij het discuswerpen. Hij blijft staan in het publiek. Achter hem kunt u zowel de vertaler als de uitgever – in een Hitchcockiaanse cameo – herkennen.
Wat doet hij dat mooi, licht, en zwierig, deze achtste zang, Oscar Van Rompay. En met fonkelende ogen, als was hij de godin Athena zelf.
Aarzel niet te delen, als je denkt iemand anders een plezier te doen.”

Vandaag ook als cultuurtip in De Morgen.