De Odyssee, de KVS en Corona – 1

Via de facebookpagina van de KVS kunt u vanaf vandaag elke dag een zang uit Homeros’ Odyssee (her)beleven! Eerste zang:

KVS : “Vier jaar terug brachten we de hele Odyssee op scène, in een gloednieuwe bekroonde vertaling van dichter Patrick Lateur. Het was een heel avontuur. Duizenden mensen in België en Nederland kwamen kijken en luisteren. Vandaag, in deze moeilijke, stille en eenzame tijden willen we graag de captatie met u delen. … Meer dan 25 acteurs zwoegden op de verzen van Homeros. In zang 1, de opening van het boek op Ithaca, waar Odysseus gemist was en Penelope en Telemachos achterbleven, hoort u vier jonge wolven aan het werk. Sommige van hen zitten nu op de toneelschool, of herkent u misschien al van op televisie, een ander ging de muziek in. …
Aarzel niet te delen, als je denkt iemand anders een plezier te doen.”