Trastevere 2

Wanneer je in Rome talloze keren langs het Internationaal Vrouwenhuis in de Via della Lungara passeerde, blijf je niet ongevoelig voor het bericht in La Repubblica dat de organisatie in het historisch gebouw, eigendom van de Stad Rome, nu toch haar activiteiten voort kan zetten: gratis medische, juridische en psychologische bijstand, culturele en sociale activiteiten, studiecentrum, enz. De stad heeft plots de nodige euro’s ‘gevonden’. En zeggen dat het gebouw in 1615, in de dagen van de Contrareformatie, was opgericht voor vrouwen van lichte zeden die hun leven wilden beteren. In de buurt loopt de Via della Penitenza… Halverwege de vorige eeuw deed het complex nog dienst als vrouwengevangenis. De functie als Casa Internazionale delle Donne is dus veelbetekenend.

Een wandeling door het huis, november 2017. De opzegging is nu vermeden – https://video.repubblica.it/edizione/roma/a-rischio-sfratto-la-casa-internazionale-delle-donne–risorsa-per-roma-e-luogo-di-liberta-/289350/289961