Gezelle and the Lady

Gisteren struinde ik door de kersverse Gezellewebsite, die meandert door tijd en plaatsen, leven en werk van de dichter. Een heerlijk labyrint om te dolen en te verwijlen. Ik bleef haken aan het verhaal van de ingeweken Lady Smith, die in Brugge ver boven haar stand leefde en op een of andere manier Gezelle wist in te palmen, de onderpastoor van Sint-Walburga en haar buurman in de Hoornstraat. Tot zijn bisschop ingreep en hem – ook nog om andere redenen – naar Kortrijk overplaatste. Da’s een van de verhalen. Maar wil je weten welke boeken Gezelle bezat, welk onderzoeksproject er momenteel loopt, wat componisten en zangers met Gezelle hebben, waar de dichter zoal heeft gewoond, met wie hij correspondeerde, enz.: http://www.gezelle.be vertelt het allemaal stijlvol en onderhoudend.
Hulde aan Els Depuydt en de medewerkers van Openbare Bibliotheek Brugge, waar Gezelles papieren erfenis berust. Biekorf verzette een indrukwekkend werk waar elke canonauteur jaloers zou op zijn.

https___gezelle.be_volumes_general_FOA488.f1574934908