Bobin

La grande librairie (France 5) bracht een intense avond rond Christian Bobin. Veel bescheidener dan Bernard Pivot in Apostrophes weet François Busnel mensen bijeen te brengen voor een echt gesprek. Rond Bobin zaten een filosoof, een arts, een pianiste, een actrice en een street-artist.
Houellebecq en Onfray, Nothomb en d’Ormesson staan op mijn plank. Van Bobin niets. Zijn oeuvre telt meer dan zestig titels. Ik zocht vergeefs in het archief van De Standaard naar een recensie, in dat van Tertio vond ik een signalement en een citaat. Ik heb de lacune bij de B een beetje aangevuld en haal binnenkort bij Tropismes mijn eindejaarslectuur op.
Altijd weer moet ik vaststellen dat mijn antenne nog steeds niet ver genoeg reikt om stemmen te capteren die ertoe doen.
http://www.france.tv/france-5/la-grande-librairie/la-grande-librairie-saison-12/1113099-emission-speciale-christian-bobin.html