Wortelgrond – 2

Het was een deugddoende VWS-zitting in de gastvrije bibliotheek van Waregem, de stad waar ik college liep en waarvan mijn geboortedorp Beveren-Leie een deelgemeente is.
De bijeenkomst had een regionaal karakter met collega-schrijvers uit West-Vlaanderen en een lokaal karakter met de collega’s van de Orde Beverna cum Laude én met de burgemeester en Beverse schepenen, o.m. Pietro Iacopucci, wiens familie uit het Toscaanse Bagni di Lucca stamt. Ik gaf de Schepen van Cultuur de suggestie de klanten van zijn kuuroord te lezen, o.m. Montaigne, Heine en Couperus.
De woorden van de Schepen en die van VWS-voorzitter Jooris Van Hulle waren slecht voor mijn ijdelheid. Het geometrisch abstract marmerwerk van Renaat Ramon komt in huis naast ander werk van hem te staan.
En nu weer werken.

1blog2.JPG