Mare “Nostrum”

Op Het Betere Boek in Gent ben ik vandaag om 13 uur met Michael De Cock en Gerda Dendooven in de Minard. Ik heb het over Europa als mythologisch continent in constante beweging en lees het schild van Achilles uit Homeros’ Ilias.
Om 15.30u vertel ik aan Dirk Leyman in De Krook over mijn mediterrane plekken: Ithaka met Homeros’ Odyssee en een heuvel bij Arezzo met de aantekeningen van Da Vinci. En nee dus, geen Rome wegens een tekort aan woorden.

Zijn er ook nog op die multiculturele Grand Tour rond de Middellandse Zee: Younes van den Broeck, Bernke Klein Zandvoort, Giuseppe Minervini, Iduna Paalman, Brigitte Herremans, Emad Fouad, Taha Adnan, Hoshang Ossi, Osama Abdulrasol, In Koli Jean Bofane, Marijke Arijs, Stefan Brijs, Fik Meijer, Fatena Al-Ghorra, Vincent Van Meenen, Thomas Siffer, Burhan Sönmez, Ghayath Almadhoun, Rachida Lamrabet en Ilja Leonard Pfeijfer.

https://hetbetereboek.be/