Kleurig en soft

Op zijn buiten langs de Via Appia overleed Zeffirelli die zijn leven doorbracht tussen filmsets, toneelplanken en operadecors. Romeo e Giuletta naar Shakespeare was zijn beste creatie, waaraan wij ons in 1968 vergaapten. Behalve de 17-jarige Olivia Hussey, die in de Britse bioscoop haar eigen bloot niet mocht bewonderen omdat ze minderjarig was. Alsof Fellini en Pasolini nog niets hadden laten zien.
Ik lees dat 90-plusser Zeffirelli nog plannen had. Op zijn zoeterige Fratello sole, sorella luna plande hij een vervolg: Franciscus van Assisi bij de moslims onder de titel Tre fratelli – Drie broeders naar Franciscus’ gezegde tot de sultan Al Malik en de jood Nathan: ‘We zijn drie broeders, we voeden onze zielen met hetzelfde brood.’ Daarmee zou de andere Franciscus aan de andere kant van de stad blij zijn geweest.
maxresdefault