Burke. Bwèèèèèk

Kardinaal Burke vindt dat politici immigratie uit moslimlanden moeten beperken, lees ik vandaag in de krant.
In Sodoma. Het geheim van het Vaticaan van Frédéric Martel lees ik ook dit, een pijnlijke evocatie van een man die het evangelie voorstaat:
“… Op een andere foto valt hij uit de toon met een koormantel met brede hermelijnen kraag (die zijn onderkinnen accentueert) en op weer een andere met kousen en kousenbanden, alsof hij de Franse koning is, vóór de guillotine. Vaak zien we hem met jonge seminaristen die hem op de hand kussen – mooi trouwens hoe onze Hadrianus voortborduurt op de Griekse schoonheidscultus, die, zoals bekend, altijd meer over mannen dan over vrouwen ging. Burke, die in Rome tegelijk bewondering en hoongelach oogstte, verscheen altijd met zijn onderdanige gevolg, mooie jongens die voor hem knielden of bijna als bruidsmeisjes de lange rode sleep van zijn cappa magna droegen. Hij doet me denken aan de infante Margaretha op Las Meninas van Diego Velásquez.” (48)

m1iomzprjc621.jpg