Hymnen

Vandaag zaterdag vindt in de Abdij van Westmalle om 15 uur de boekpresentatie plaats van Ambrosius, Zingen moet ons hart. Hymnen (Damon, reeks Monobiblos). In een tweetalige editie worden de veertien hymnen van Ambrosius gebundeld met nog dertien hymnen uit de 5de tot 9de eeuw in ambrosiaanse stijl.
De boekpresentatie is een organisatie van het weekblad Tertio en uitgeverij Damon (Eindhoven). Hoofdredacteur Emmanuel van Lierde verwelkomt, Wim Verbaal (UGent) spreekt over de eigenheid van de dichter Ambrosius, monniken van de abdij zingen o.l.v. br. Guerric een viertal hymnen, de vertaler licht toe en uitgever John van Gortel reikt de eerste exemplaren uit. De abdijgemeenschap biedt een receptie aan met Westmalle, kaas en bier.
Er is misschien nog plaats voor snelle beslissers: info@damon.nl

Vandaag 27 april in Reformatorisch Dagblad :
https://www.rd.nl/muziek/vertaler-ziet-hymnen-van-ambrosius-als-uitnodiging-voor-nu-1.1564254

In Tertio van 10 april 2019 :
https://www.tertio.be/magazines/1001/artikels/zingen%20met%20ambrosius

Ambrosius,-Zingen-moet-ons-hart