Triptiek

Ter afsluiting van de Nederlandse Week van de Klassieken houd ik op zaterdag 13 april om 17.30 uur in het Rijksmuseum van Oudheden te Leiden de tweede Homeruslezing van het Nederlands Klassiek Verbond onder de titel Europa. Mythologisch continent in eeuwige beweging. Die dag verschijnt bij Athenaeum (Amsterdam) de uitgebreide tekst van de lezing.
http://www.singeluitgeverijen.nl/athenaeum/boek/europa-2/

Boekpresentatie op 27 april om 15 uur in de abdij van Westmalle: Ambrosius, Zingen moet ons hart. Hymnen. Mijn vertaling van zijn 14 hymnen en van 13 postambrosiaanse hymnen verschijnt in een tweetalige editie bij uitgeverij Damon (Eindhoven).
http://www.damon.nl/book/ambrosius-zingen-moet-ons-hart – Aanmelden vereist via info@damon.nl

Op verzoek van het Emile Verhaerenmuseum vertaalde ik Belle Chair, een postume bundel van Emile Verhaeren. Michael Bastow maakte aquarellen voor deze tweetalige editie. Boekpresentatie van Heerlijk Lijf en vernissage van de tentoonstelling op zondag 19 mei om 11 uur in het Verhaerenmuseum. Een uitgave van het Verhaerenmuseum (Sint-Amands) en Uitgeverij P (Leuven). Een bibliofiele editie verschijnt bij De Zwarte Panter (Antwerpen).
http://www.emileverhaeren.be/nl/agenda/detail/nws-630-michael-bastow-belle-chair–heerlijk-lijf

Ambrosius,-Zingen-moet-ons-hart - kopie (2)