Homerisch Festival

Van 20 tot 24 maart vindt het Europees Festival Grieks plaats waarbij uit Homeros’ Ilias wordt voorgelezen. De wereldkaart met de publiekslezingen oogt indrukwekkend: http://festival-latingrec.eu/lecture-iliade/
Bij ons zijn er vrijdag 22 maart lezingen aan de UGent, de KU Leuven, de ULB, de Haute École en Hainaut in Bergen en in het Lycée Jean Monnet in Ukkel. Nederland blijft blank op de kaart, maar daar hebben ze later hun (lange) Week van de Klassieken van 4 tot 14 april.
Op de Gentse Blandijnberg lees ik vanaf 10 uur mee, in Leuven in het Maria-Theresiacollege vanaf 17 uur.

Van Anne van Raemdonck (Neerlandica aan de Universiteit van Barcelona) verneem ik dat ook daar uit de Ilias wordt gelezen. En dus ook in het Nederlands. Heerlijk is dat.

Lectura Ilíada. 22 llengues (1) (1)_page-0001.jpg