Caesar en Thomas

Caesar heeft weer zijn kop laten zien. Ditmaal in Aquino, niet ver van Monte Cassino langs de aloude Via Latina. Aquinum was voor Romeinen een niet onbelangrijke plek op weg naar het zuiden. Archeologen stelden met een drone vast dat de grasgroei er wat onregelmatigheden vertoonde en stootten al snel op het hoofd van een vrouw en een godheid. En op de kale knikker van de dictator. Zo willen ze hem toch identificeren. En ze hopen dat de rest van zijn corpus volgt, want Aquinum moet nog grondig worden onderzocht.
Van een heel andere orde is iemand die wèl in Aquino kwam: ene Thomas, die rond 1225 acht kilometer noordwaarts in de burcht van Roccasecca werd geboren. De theoloog-filosoof zal met zijn kloostersandalen nog hebben geschuurd langs het maaiveld waaronder de kop van Caesar lag.
150419396-1d2e5374-ad2d-4c15-9d69-be042ecc6dca