Over Van Wilderode e.a. in Pompidou.

Chantal Pattyn praat vandaag met haar gasten op Klara tussen 17 en 18 uur.

Op vraag van Museum Dhondt-Dhaenens verbouwde Hans Op de Beeck een villa langs de Leie. Hij kreeg daarvoor de hulp van architect Mo Vandenberghe. The Wunderkammer Residence herbergt de bibliotheek van Jan Hoet en biedt kunstenaars, onderzoekers en auteurs een werkplek.
Kunstenaar Bie Michels trok naar Madagascar en werkte er samen met kunstenaars en ambachtslui. Daaruit groeide een video-installatie en een monumentale bakstenen sculptuur, momenteel te zien in Argos.
Deze maand is het honderd jaar geleden dat priester-dichter Anton van Wilderode geboren werd, en twintig jaar geleden dat hij stierf. Patrick Lateur koos 100 gedichten uit zijn oeuvre voor de bundel ‘Weemoed mijn wereld’, verschenen bij uitgeverij P. Tom Lanoye zat bij de dichter in de klas, en graaft in zijn herinneringen.

https://klara.be/pompidou-op-maandag-4-juni-2018