Arjen van Veelen krijgt de Homerusprijs

Bericht van het Nederlands Klassiek Verbond – “Het bestuur is verheugd dat de jury tot een oordeel is gekomen omtrent de Homerusprijs 2018. De prijs gaat dit jaar naar Arjen van Veelen voor zijn romandebuut ‘Aantekeningen over het verplaatsen van obelisken’. Van Veelen (1980) is classicus, columnist bij NRC Handelsblad en schrijver. Eerder verschenen van zijn hand: ‘En hier een plaatje van een kat’ en ‘Over rusteloosheid’.
De jury bestond dit jaar uit Patrick Lateur (vertaler en dichter, winnaar Homerusprijs 2017), Maarten Asscher (schrijver, oud-directeur Athenaeum Boekhandel) en Rosa van Gool (classica, columniste). Dit is de negende keer dat de Homerusprijs wordt uitgereikt.
De feestelijke uitreiking van de Homerusprijs zal plaatsvinden op 14 april in de Tempelzaal van het Rijksmuseum van Oudheden te Leiden voorafgaand aan de Homeruslezing.” – http://www.nkv.nl