125 jaar Leo XIII-Seminarie

Vandaag viert het Leo XIII-seminarie in Leuven zijn 125-jarig bestaan met een eucharistieviering in de Sint-Pieterskerk en een academische zitting in de Aula Vesalius met kardinaal De Kesel en rector Sels.
Zelf verbleef ik in het historisch gebouw van architect Joris Helleputte tijdens mijn kandidaturen klassieke filologie einde de jaren ’60. In de Aula Vesalius neem ik vanavond deel aan het panelgesprek met o.m. Herman De Dijn en Rik Cloet.
De viering vindt plaats onder het motto Nova et vetera. Ik behoor tot de categorie Vetera, maar herinner me nog goed hoe wij in de nasleep van mei ’68 met nieuwe ogen vooruit bleven kijken. Vandaag wordt er door mensen die veel jonger zijn wel ’s met oude ogen achteruit gekeken.
http://www.kerknet.be/seminarie-leo-xiii-leuven/evenement/feest-125-jaar-leo-xiii-seminarie-leuven