Wijngaard van Italië

Rome heeft er een nieuw museum bij. In open lucht. De stad is op zich al een openluchtmuseum, maar tegen de flank van de Janiculus in de Orto Botanico bij het Palazzo Corsini op Trastevere werden op zowat 600 m² ruim 300 wijnstokken geplant, meer dan 150 variëteiten uit heel Italië. Van de Valle d’Aosta tot Sicilië. Een echte Vigneto d’Italia in het hart van Rome, een Italiaanse wijngaard met de meest bekende wijnen van het schiereiland. Niet om wijn te produceren, maar met de bedoeling scholen en toeristen aan te trekken om de wijnwereld te verkennen. De wijngaard leunt aan tegen de Aureliaanse Muur op een plek waar ook de oude Romeinen wijn verbouwden. Een reden om nog eens de Romeinse Kruidtuin te bezoeken, daarna Rafaël te groeten in de Farnesina en Caravaggio in het Corsini, om dan te tafelen in de Miraggio.

IMG_20170401_115310-1-600x362