Toast Literair en Gedichtendag. En Leiden. – Over Homeros, voorkeurslectuur, nieuwe verzen, Odysseus …

Patrick Lateur

– Op een vooruitgeschoven Toast Literair van Davidsfonds Kalken/Laarne spreek ik over Homeros, Europa’s eerste dichter zondag a.s. 14 januari om 10.30u in de parochiezaal te Kalken (met powerpoint).

– Op zondag 21 januari interviewt Harold van de Perre me over mijn voorkeursauteurs tijdens Toast Literair van DF Dendermonde in het Oscar Romerocollege om 10.30u : www.dendermonde.be/activiteitendetail/3581/toast-literair-2018-boeken-en-bubbels

– N.a.v. Gedichtendag stelt Bibliotheek Harelbeke op woensdag 24 januari om 19.30 uur posters voor met nieuwe gedichten van Carmien Michels – http://carmienmichels.be/-  en mezelf. We lezen beiden voor uit eigen werk. Voor de poster van de Harelbeekse Gedichtendag schreef ik een homerisch tweeluik. www.harelbeke.be/vrije-tijd/bibliotheek/activiteiten-bibliotheek/activiteiten-bibliotheek-deze-maand/activiteiten

– Op maandag 29 januari geef ik in het Museum voor Oudheden te Leiden de slotlezing op de Dag van de Klassieken, een organisatie van Labrys, over Homeros’ Odyssee. Een zwerver komt thuis. Over epos en held, over receptie en vertalen: https://patricklateur.be/2017/11/29/studiedag-klassieke-wereld-29-januari-2018-labrys/

Foto : © Stefaan Temmerman…

View original post 9 woorden meer