Boekpresentatie Homerische miniaturen

Homerische miniaturen

Binnenkort verschijnt bij Uitgeverij P (Leuven) Homerische miniaturen. Ik maakte een selectie van 150 homerische vergelijkingen uit mijn vertalingen van Ilias en Odyssee (Grieks én Nederlands) en prof. Kristoffel Demoen (UGent) schreef een nawoord. Op dinsdag 19 december om 20 uur presenteert auteur en vertaler Patrick De Rynck de nieuweling in de KANTL in Gent, de onvermoeibare freejazzer Paul Van Gysegem speelt solo op contrabas, en u bent er welkom.

Praktisch:
Wanneer? Dinsdag 19 december 2017 om 20 uur.
Waar? KANTL, Koningstraat 18, Gent.
Toegang gratis.
Inschrijven door te mailen naar contact@uitgeverijp.be.

Programma:
– Vertaler Patrick Lateur verwelkomt.
– Collega-auteur Patrick De Rynck leidt Homerische miniaturen in.
– Paul Van Gysegem, contrabas, verzorgt de muzikale intermezzi.
– Patrick Lateur leest voor uit Homerische miniaturen.
– Uitgever Leo Peeraer overhandigt het eerste exemplaar.
– Receptie in de salons met signeergelegenheid.

Over Homerische miniaturen:
Naast talloze kleine vergelijkingen staan er in Ilias en Odyssee van Homeros tweehonderdveertig breed uitgewerkte vergelijkingen. Het zijn poëtische miniaturen die uiteraard op de eerste plaats binnen hun steeds wisselende context moeten worden gelezen en begrepen. Maar ze zijn ook perfect leesbaar en hoogst genietbaar als zelfstandige schilderingen waarin natuur en menselijke bedrijvigheid dienen als vergelijking voor feiten en fenomenen in de homerische epen. Homeros-vertaler Lateur stelde een thematische bloemlezing samen, Homeros-kenner Kristoffel Demoen schreef een verhelderend nawoord.