Rijmsnoer. Twaalf dichteressen om en om Gezelle

Rijmsnoer. Twaalf dichteressen om en om Gezelle.

Boekpresentatie met Delphine Lecompte, Sylvie Marie, Charlotte Van den Broeck en Patrick Lateur in het kader van het literair festival Bru.Taal.

Zaterdag 6 mei 2017, 17:00 – 17:45, Brugge, tuin Gezellemuseum.

Hoe kijken Vlaamse dichteressen 120 jaar later naar Guido Gezelles verzen? In opdracht van het Gezellegenootschap nodigde dichter en vertaler Patrick Lateur twaalf van hen uit een gedicht te kiezen uit Gezelles beroemde bundel Rijmsnoer om en om het jaar (1897). Jong talent en gevestigde waarden draaiden om en om Gezelles verzen heen en schreven hun visie neer, in een zelfgekozen vorm. Prof. Piet Couttenier (UA) schreef een indringende inleiding op Gezelles laatste bundel. Het resultaat is Rijmsnoer. Twaalf dichteressen om en om Gezelle, een uitgave van het Guido Gezellegenootschap.

In de prachtige lentetuin van het Gezellemuseum gaat gastheer Kurt Van Eeghem eerst in gesprek met Patrick Lateur. Daarna brengen Delphine Lecompte, Sylvie Marie en Charlotte Van den Broeck hun gekozen Gezellegedicht, mét eigen commentaar, en lezen ze voor uit eigen werk. Als afsluiting heffen we het glas!

Gratis mits reservatie: reserveren@brutaalbrugge.be.