Gery Helderenberg, wie?

Gisteren spoorde ik naar de Kortrijkse universiteitsbibliotheek om er in het Helderenbergarchief te zoeken wat niet te vinden was. Maar zich worstelen door vier dozen correspondentie heeft zo zijn aardige kanten. Er glijden brieven en kaarten door je vingers van literatoren als Anton van Wilderode, Christine D’haen, Hubert van Herreweghen, Jan Vercammen, André Demedts, Rudolf van de Perre (die over Helderenberg publiceerde), Albert Westerlinck, Albe, e.a. Of van componisten religieuze muziek als Ignace de Sutter, Norbert Rosseau, Jos Wuytack. – O ja, de schier vergeten Gery Helderenberg, pseudoniem van Hubert Buyle (1891-1979), was als priester-dichter werkzaam in het Aalsterse en ontving in 1975 de Driejaarlijkse Staatsprijs ter bekroning van een schrijversloopbaan.