Patrick Lateur schrijft tekst Passiespelen Tegelen

Patrick Lateur schrijft de tekst voor de Passiespelen 2015 in Tegelen (Nederlands Limburg). Dat maakte de organisatie bekend op 29 maart 2012. Bij de vorige twee edities van de Passiespelen, in 2005 en 2010, werd telkens de tekst van de Nederlandse schrijver Wiel Kusters opgevoerd. Cees Rullens tekent net als de vorige keer voor de regie. Waar de spelen tot nog toe het leven, lijden en de dood van Jezus ten tonele voerden, wil Patrick Lateur ook de daaropvolgende verrijzenis een belangrijke plek geven.

De Passiespelen in Tegelen zijn een vijfjaarlijks cultureel evenement, waarin het lijdensverhaal van Jezus wordt uitgebeeld. In 2015 is men toe aan de twintigste Passiespelen sinds 1931. Ontstaan vanuit een Franciscusspel is het vandaag uitgegroeid tot een theatergebeurtenis met uitstraling tot buiten de landsgrenzen.

Meer info vind je op de website van de Passiespelen: www.passiespelen.nl.

Zie ook: ‘Classicus Patrick Lateur schrijft Passiespel‘ op de website van Knack.